Какви са вашите хобита?, С какво ви харесва да се занимавате в

...
Какви са вашите хобита?, С какво ви харесва да се занимавате в
Коментари Харесай

Защо при кандидатстване за работа питат за хобитата ни

" Какви са вашите занимания? ",  " С какво ви харесва да се занимавате в свободното си време? ". Това са често срещани въпроси на изявление за работа в редица сектори.

На мнозина измежду претендентите им е мъчно да схванат за какво до момента в който се борят за позиция, в която желаят да показват работните си умения и квалификациите си от университети и курсове, им се постанова да дават отговори на въпроси като " Кое мислите, че е най-слабото ви място? ", " Защо смятате, че би трябвало да ви наемем? ". Някои въпроси са изключително сложни - тези които изпитват какво знаем от предходната си работа или характерните ни натрупани знания. На техен декор, питането за заниманията ни наподобява доста елементарно и занимателно. Като за край.

Но то не е инцидентно. Не го подценявайте. 

" Преди да започнете да дърдорите какъв брой доста обичате конете още от дребни, или за новата ви пристрастеност към заниманието Х, помислете: HR-ът желае да се снабди с по-добра визия какъв човек сте. Така че е значимо да помислите кои занимания най-добре демонстрират вашите мощни страни, пристрастеността ви и уменията. И по-късно обсъждайте единствено тях по време на изявлението ", поучават създателите на Business Insider. 

С въпроса за обичаното занимание работодателят се пробва да разбере дали ще се впишете добре в компанията. Той цели да узнае ползите ви, повече за усета ви към живота, личността и по-късно ще ви оцени. Това напомня Ейми Хувър, президент на борда на Talent Zoo.

Няма неверни отговори на въпроса за хобитата per se, само че въпреки всичко има някои умни избори, които бихме могли да създадем, с цел да се справим на изявлението по-добре. Интервюиращите ни питат какви са заниманията ни, тъй като:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР